Selepas Mahu Sam4n Dato Vida, Akhirnya Aishah Dedah Keputusan Terkini, “Akhirnya Boleh Tidur Lena”

Kemelut d4kwaan hadiah berlian palsv yang diterima penyanyi Aishah daripada usahawan kosmetik, Datuk Seri Dr Hasmiza Othman akhirnya menemui titik noktah.

Menurut peguam yang mewakili Aishah, Muhammad Izwan Azmi, kes itu berjaya diselesaikan melalui mediasi diantara kedua-dua belah pihak yang berlangsung di Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur pada Isnin.

” Mediasi berjaya diselesai dengan baik. Dalam erti kata lain tiada perbicaraan penuh akan berlangsung.

” Cuma terma-terma yang dipersetujui itu saya belum boleh nak kongsi. Butiran selanjutnya akan dijelaskan kemudian.

” Pihak Aishah dan Datuk Vida telah merekodkan penghakiman persetujuan di hadapan yang Arif,” katanya kepada mStar.

Penyanyi lagu Janji Manismu itu akan mengadakan sidang media bagi menjelaskan butiran lanjut mengenainya dalam masa terdekat.

Dalam pada itu, Aishah meluahkan rasa syukur apabila mendapat pembelaan yang adil dalam perjuangannya sebagai anak seni.

” Takbir! Menusuk jiwaku… Allah, Allah, Allah, sesungguhnya hanya Kau yang mengetahui perjalanan penuh berliku sebagai anak seni, dipuja dan dipuji.

” Tak kurang dic4ci m4ki… Namun aku tetap aku, tak pernah nak ambil jalan singkat atau mudah untuk berjaya. Akhirnya boleh tidur lena selepas segala kekusutan bakal terjawab.

” Ini perjuangan untuk semua anak seni. Semoga kerjaya kita diiktiraf sebagai satu kerjaya yang profesional dan bukan sewenang-wenangnya diperlekehkan oleh sesiapa,” katanya.

Terdahulu, Aishah mendedahkan satu kenyataan lap0ran penyelidikan rasmi berhubung rantai tersebut yang didakwa tidak bernilai dan bukan berlian asli yang diterimanya selepas menjuarai program GV4.

Perkara itu diketahuinya selepas dimaklumkan oleh pemilik kedai sebuah barangan kemas.

Sekitar Ogos tahun lalu, Aishah meminta penaja program hiburan bersikap jujur dan tidak men1pu mengenai hadiah yang ditawarkan kepada pemenang.

Menurut Aishah, 53, dia terkilan apabila mengetahui rantai berlian bernilai RM80,000 yang merupakan hadiah bonus tajaan daripada Datuk Seri Vida adalah tidak bernilai dan bukan berlian asli.

” Mulanya saya pergi kedai barangan kemas untuk ubah suai rantai tersebut kerana ia terlalu besar untuk dipakai setiap hari, tapi mengejutkan apabila pemeriksaan mendapati ia bukan asli.

” Dua kali ‘tauke’ kedai itu check, ingatkan mesin berlian itu rosak tapi apabila letak cincin (berlian asli) berbunyi pula, saya terkilan dan tertanya adakah kerana ini hadiah tambahan bermakna penaja tak boleh memberi jaminan ia tulen.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. 

Sumber: mstar / ASIA KINI / Berita steady

Facebook Comments

Be the first to comment on "Selepas Mahu Sam4n Dato Vida, Akhirnya Aishah Dedah Keputusan Terkini, “Akhirnya Boleh Tidur Lena”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*