Fizo Omar menangis terkenang detik Mawar dib3dah

Pelakon Fizo Omar akui episod percerra1annya dengan Mawar Karim adalah satu permulaan dan bukannya pengakhiran dalam hidupnya.

Menurut Fizo, ia permulaan fasa baru dalam hidupnya untuk membes4rkan satu-satunya anak mereka Wan Maryam sebagai ibu bapa yang bukan lagi suami isteri. Ikut rekod, Fizo pernah berkongsi detik-detik ketika Mawar dib3dah

Fizo Omar menangis terkenang detik Mawar dib3dah

Pelakon popular Fizo Omar dan isterinya Mawar sebelum ini selamat menimang anak pertama. Pasangan ini selamat bergelar ibu bapa selepas Mawar selamat menjalani pembe3dahan dan anak perempuan dengan berat 2.78kg selamat dilahirkan

Ini pengalaman dari Fizo Omar, jom baca:

“AKU TGK BABY AKU KELUAR!!!.

“Tak tahu mcm mne aku nk cakap perasaan aku masa tu bila aku lihat sendiri Dr Hamid Arshat dan assistant nya ‘m3emotong’ perut mawar secara live depan mata aku dan keluar kan zuriat aku dan mawar yang 4 tahun aku menunggu baby ni.

“Syukur Alhamdulillah aku diizinkan oleh NYA utk merasai nikmat mempunyai zuriat walaupun mengharungi satu tempoh yang agak lama pada aku dan juga pelbagai c@abaran untuk mawar nak hamil dulu.

“Dan aku juga diberi peluang utk masuk ke dalam bilik be3dah mengharungi setiap saat getir mawar berta@rung ny@awa utk melahirkan baby pertama kami.

“Percikan d@arah dan air ketcuban yang aku tengok tu macam tak percaya yang aku boleh masih lagi berdiri dan terus melihat ‘magic moment’ tu.

“Dalam kepala aku bukan la nk memikirkan psl da@rah atau perut bini aku ‘dite3buk’ tapi yang aku fikirkan dan risaukan adalah bagaimana keadaan anak aku, dan aku tidak sabar nak tengok zuriat aku sendiri.

“Ye lah mana tak nya, bukan sahaja 4 tahun aku menunggu, malah sejak dari bujang lagi aku memang tak sabar nak ada anak sendiri.mempunyai anak adalah salah satu GOAL utama dalam hidup aku.

“Masa aku tengok Dr Hamid menarik kepala anak aku keluar,tiba-tiba air mata aku mengalir dengan sendiri dan aku tak terkata apa terpaku kat situ.

“Subhanallah aku mcm tak percaya. WEHHHHH. Aku dah jadi daddy!!!..itu lah yang bermain di kepala aku.

“Aku sampai tak ade kekuatan untuk nak pegang baby tu masa tu dan aku hanya mampu tengok dan layan je apa yang nurse sedang buat kat anak aku.

“Dia orang tepuk tapak kaki dan baby terus nangis, lagi kuat baby nangis, lagi kuat air mata aku mengalir keluar, Ya ALLAH.. syukur kepada mu ya Allah.

“Tibalah saat yang paling aku nantikan AZAN seorang bapa.. nanti aku sambung lagi cerita aku.

Itulah perkongsian dari Fizo Omar. Memang satu pengalaman yang amat mengagumkan apabila seorang suami berada disisi dan menyaksikan sendiri proses kelahiran anak.

Untuk pengetahuan, Fizo Omar dan Mawar telah berkahwin pda November 2013.

Majlis pernikahan Fizo Omar dan Mawar Abd Karim yang dihadiri kira-kira 300 tetamu telah dijalankan di rumah pengantin perempuan di Country Height Kajang. Pelbagai usaha telah dibuat untuk mendapat cahaya mata namun tidak berhasil. Kemudian mereka menjalani rawatan kesuburan di hospital.

Setelah 4 tahun berkahwin, dan menjalani rawatan, Fizo Omar mengumumkan berita gembira bahawa isterinya, Mawar telahpun berjaya hamil.Inilah yang dinamakan usaha, doa dan tawakal, barulah mendapat keredhaan Tuhan. Sekian lama menunggu, akhirnya tercapai hajat Fizo untuk bergelar bapa.

Namun apa yang berlaku kepada rumah tangga mereka kini memang sudah ditakdirkan Allah, dan kedua-duanya dilihat pasrah mengharungi ujian ini. Semoga dengan kenangan-kenangan manis yang berlaku antara mereka dapat mengeratkan kembali hubungan mereka

 

Baru je berc3rai, Fizo dan Mawar mula kongsi perasaan

SELEPAS enam tahun melayari bahtera perkahwinan, pelakon Fizo Omar reda jodohnya dengan usahawan tudung terkenal, Mawar Abd Karim berakhir hari ini.

Fizo atau nama sebenarnya Wan Hafizol Wan Omar, 34, berkata, perce3raian secara baik itu dibuat bersama kerana dirinya dan Mawar, 30, sudah tiada keserasian sebagai pasangan suami isteri selain tiada persefahaman lagi.

‘Saya masih sayang Mawar’ – Fizo

“Cukup untuk saya katakan jodoh saya dan Mawar berakhir di sini.

“Pada saya, ini bukan pengakhiran tetapi satu permulaan kami menjadi ibu bapa bersama dalam menjalankan tanggungjawab untuk membesarkan anak kami, Wan Maryam,” katanya selepas selesai pros¹ding lafaz ce3rai di Mahk4mah Rendah Syariah Hulu Langat.

Fizo melafazkan ce3rai terhadap Mawar pada 10.55 pagi di hadapan Hakim Syarie Che Abdullah Che Hassan.

Menurut Fizo, dia masih menyayangi dan mengasihi Mawar kerana wanita itu adalah isteri dan ibu yang baik kepada anak mereka, Wan Maryam yang berusia dua tahun.

“Saya mengucapkan terima kasih kepada Mawar malah banyak terhutang budi padanya.. dia sangat baik.

“Kami berdua juga akan kekal berkawan baik demi Maryam,” katanya.

Ketika disoal mengenai hak penjagaan Wan Maryam, Fizo berkata, dia tidak merancang merebut hak penjagaan itu.

“Hak penjagaan anak saya serahkan kepada Mawar.

“Saya tidak akan pisahkan mereka,” katanya.

“SAYA sayang sangat Fizo dan dia baik sebagai suami dan bapa kepada anak saya.”-Mawar

Demikian pengakuan usahawan tudung terkenal, Mawar Abd Karim sambil menitiskan air mata ketika prosiding lafaz ce3rai di Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat, hari ini.

Menurut Mawar, dia sanggup meng0rbankan kasih sayangnya demi kebahagiaan Fizo sekeluarga.

Mawar ketika ditemui media selepas itu berkata, dia sedih dengan perce3raian yang berlaku namun, menganggap itu peng0rbanan terbesar dilakukan untuk kehidupannya dan Fizo sekeluarga.

“Apa yang berlaku bukanlah disebabkan eg0 ataupun harta. Mungkin ada hikmah untuk masa depan saya dan kami akan menjadi kawan baik demi membesarkan anak kami, Wan Maryam,” katanya.

Ditanya sama ada masih menyayangi Fizo, Mawar berkata, setiap wanita atau isteri pasti akan cuba sedaya-upaya menyelamatkan perkahwinan.

“Selama enam tahun tempoh perkahwinan ini, saya dan Fizo telah mencuba, namun saya reda serta pasrah. Mungkin sampai di sini sahaja untuk saya dan Fizo,” katanya yang memberitahu tidak akan memutvskan hubungan Fizo dan Maryam kerana anaknya masih kecil dan memerlukan kasih sayang seorang bapa.

Mawar turut menegaskan spekvlasi mengaitkan perce3raian itu dengan harta, eg0 dan pihak ketiga adalah tidak benar.

“Tiga benda ini bukanlah sebab perce3raian kami. Fizo sangat baik dan dia adalah anak, abang dan adik yang bertanggungjawab kepada keluarganya,” katanya.

p/s: Apa-apa pun kita doakan yang terbaik buat mereka. Jika dah jodoh tak kemana. Harap-harap Fizo dan Mawar akan berbaik semula demi untuk anak mereka yang masih kecil

Apa kata anda? Kongsikan bersama kam

Sumber: IG Fizo via tubeviral

 

Facebook Comments

1 Comment on "Fizo Omar menangis terkenang detik Mawar dib3dah"

  1. Your comment is awaiting moderation.

    Change From Clindamycin To Amoxicillin Kamagra In India Viagra Sildenafil 50mg levitra sans ordonnance pour Where To Buy Cortisone Injections Tadalafil

Leave a comment

Your email address will not be published.


*