“Hello Neelofa..tak tahu ke benda awak buat ni iIIegaI?” – Netizen beng4ng dengan Neelofa. Ini Sebabnya

TIND4KAN pelakon dan pengacara Neelofa berkongsi rakaman sedutan filem The Lion King di laman Instastory mengvndang rasa kurang senang netizen.

Menerusi Twitter, seorang pemilik akaun dikenali Megat Aliff memuat naik paparan skrin Instagram memperlihatkan pengacara program Melet0p itu berk0ngsi beberapa babak yang dirakam dalam panggung wayang.

“Jadi tiada sesiapa nak cakap apabila Neelofa merakam The Lion King dan muat naik di Instastory? Atau sebab dia selebriti dia boleh buat apa sahaja dia mahu,” kata Megat.

ARTIKEL LAIN: ‘2 malam tak boleh tidur..’ Neelofa Pernah Berjiran Dengan Mona Fandey Rupanya.

Pengguna Twitter itu turut menyebut (mention) akaun Twitter dua rangkaian pawagam iaitu TGV Cinema dan GSC Cinema.

Seorang pengguna Twitter mempert1kaikan tindakan Neelofa.

Bagaimanapun, tidak dapat dikenal pasti lokasi sebenar pawagam yang dikunjungi selebriti itu.

Pada pagi Selasa, Neelofa berk0ngsi sebanyak empat rakaman babak dalam filem tersebut di Instastory namun memadam rakaman itu setelah dikrit1k netizen.

Tidak lama kemudian, dua syarikat pawagam tersebut membalas tweet tersebut dan berjanji akan menyiasat mengenai perkara tersebut.

“Hi, terima kasih atas maklumat. Kita telah Iaporkan kepada pengedar filem (Disney) untuk tindakan selanjutnya,” balas GSC Cinema.

Netizen berbalah berhubung isu ini.

“Ada maklumat mengenai lokasi pawagam? Kita akan ambil tindakan kerana ia hal serius,” balas TGV cinema pula.

Rata-rata netizen tidak bersetuju dengan tind4kan Neelofa memuat naik rakaman babak filem tersebut kerana ia melangggar und4ng-und4ng hak cipta.

“Kalau tiada tind4kan yang diambil aku akan buat perkara yang sama.

“Lepas ni semua gajet kena letak luar wayang.

Komen balas daripada dua rangkaian pawagam Malaysia.

“Hello Neelofa… tak tahu ke benda awak buat ni iIIegal?,” komen netizen.

Berdasarkan peraturan yang ditetapkan GSC, penonton tidak dibenarkan membuat sebarang rakaman ketika menonton filem dalam panggung mereka.

Walaupun telefon bimbit boleh dibawa masuk ke dalam pawagam, peraturan jelas menyatakan bahawa rakaman dan fotografi diIarang.

Sebelum ini, penyanyi Ara Johari turut melakukan kesil4pan yang sama apabila memuat naik sedutan babak dalam filem Marvel, Avengers: Infinity W4r di Instastory.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! Media Viral

Sumber : mstar

Facebook Comments