Tiada ‘ng@uman’ ekz0s m0tor, lepasan SPM sekolah agama pilih Iaung doa kuat2

Sejak semalam, tular beberapa gambar pelajar-pelajar yang selesai menduduki Peper!ksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang berpesta di jalan raya setelah tamatnya ‘pender!taan’ mereka.

Gambar-gambar yang tuIar tersebut telah mendatangkan pelbagai maklum balas negat!f dripada banyak pihak. Ia bukan sahaja menggangu kelancaran traf!k, malahan mencerminkan imej tidak sihat remaja-remaja tersebut.

Baca doa gaya ch@nt ragbi

Berbeza dengan pelajar Kolej Sultan Alam Shah, Klang yang meraikan hari terakhir peperiksaan mereka dengan membaca doa bersama rakan-rakan. Bacaan yang dibuat secara kuat itu benar-benar menarik perhatian ramai berikutan video tersebut viral di media sosial.

Doa Wehdah tiup semangat

Menerusi video itu, jelas kedengaran mereka membaca doa Wehdah iaitu doa yang menjadi penyatuan hati para pejuang dibaca dengan lantang. Doa tersebut dipenuhi dengan pujian kepada Allah S.W.T diatas kekuasaannya.

Macam ni baru contoh terbaik!

Sehubungan dengan itu, menerusi ruangan komen di Twitter sumber, rata-rata warganet mengatakan bahawa cara tersebut adalah contoh terbaik meraikan habisnya peperiksaan SPM.

Sumber : madamemoiselle

Via OMM

Facebook Comments

Be the first to comment on "Tiada ‘ng@uman’ ekz0s m0tor, lepasan SPM sekolah agama pilih Iaung doa kuat2"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*