H4mil 30 Minggu, D0ktor Ini Tetap Kental Sama2 Berjuang Melwan C0vld-19 Di Barisan Hadapan Sekali

Berhadapan dengan musvh yang tidak nampak di mata, begitulah yang kini dihadapi oleh para petugas kesihatan kita yang sudah bertungkus lumus membendung gej4la wbak yang menyer4ng dunia ini

Meskipun dalam apa jua keadaan, para petugas ini cekal berada di hadapan kita untuk merawat dan melindungi negara daripada c3ngkam4n C0vld-19.

H4mil 30 minggu masih lagi bertugas

Baru-baru ini, di media sosial tular sekeping memaparkan seorang doktor yang sedang hamIl masih lagi menabur bakti buat negara biarpun bakal bergelar.

Dikatakan, usia kandung4n sudah mencecah 30 minggu namun tetap cekal menjalankan tugas walaupun, demi membanteras penularan wabak pembunvh ini.

Semoga dipelihara Tuhan

Foto doktor tersebut telah mengundang pelbaga r3aksi netizen, rata-rata mendoakan agar ibu dan kandung4n selamat daripada wabak C0vid-19.

Besar pengorbanannya…

Terima kasih doktor

Sememangnya, segala keringat perih mereka ini tidak terhitung nilainya. Justeru, kita sebagai rakyat perlulah bersama-sama berjuang demi memulihkan semula negara kita daripada C0vid-19.

Sumber:jawatan.org

Facebook Comments

Be the first to comment on "H4mil 30 Minggu, D0ktor Ini Tetap Kental Sama2 Berjuang Melwan C0vld-19 Di Barisan Hadapan Sekali"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*