[VIDEO] Buat Ramai Terharu, Remaja ‘Jumpa’ Ibunya Yang Sudah Men!nggal Dunia Melalui G00gle Maps

Ibu adalah umpama payung yang menjadi tempat kita berteduh. Kehilangan mereka di usia muda adalah sesuatu yang berat untuk dihadapi. Apatah lagi kita hanya mampu mengenang dan melihat kenangan manis melalui kepingan gambar dan rakaman video.

Namun bagi gadis ini, ia mempunyai cara yang istimewa untuk melihat wajah ibunya yang sudah men!nggal dunia.

 

“Ibu saya men!nggal dunia 4 tahun yang lalu. Tetapi di G00gle Maps Mama kelihatan sangat sihat. Tadi, saya saja mencari rumah saya di peta. Kerana ramai yang memberi komen bahawa mereka ingin melihat rumah saya sebelum saya berpindah.

“Saya benar-benar terkej0t melihat Ibu berjalan. Terima kasih G00gle Maps. Saya tidak mengambil banyak gambar Ibu kerana telefon bimbit saya yang hilang,” tulis @lediaelan.

Sehingga hari ini, video yang v!ral di negara jiran tersebut telah ditont0n lebih 4 juta orang, ia juga mendapat lebih 300 tanda suka dan lebih 1,000 komen di akaun TikT0k Ledia. Warganet yang men0nton video tersebut turut terharu dengan cerita Ledia dan mereka turut mendoakan kesejahteraan beliau.

Memetik Wolipop, wanita yang bernama Ledia Elan Safitri ini mengaku bahawa idea asalnya membuka G00gle Maps adalah untuk melihat kawasan rumahnya yang telah ditinggalkan empat tahun lalu. Namun, dia tidak menyangka bahawa videonya menjadi v!ral di TikT0k dan beberapa platform media sosial yang lain. – Sumber & Video dipetik dari Thev0cket, TikTok Ledia Elan Safitri

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! The Media

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @TheMedia

Facebook Comments

Be the first to comment on "[VIDEO] Buat Ramai Terharu, Remaja ‘Jumpa’ Ibunya Yang Sudah Men!nggal Dunia Melalui G00gle Maps"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*