Vivy Yusof Saman Warganet Isu Bantuan Kerajaan Pada Gol0ngan B40 Dan M40

Satu berita yang mengej0tkan apabila pengasas FashionValet dan duCK Group, Datin Vivy Yusof yang sering menjadi bualan warganet berikutan kontr0versi lalu telah memilih untuk menfailkan saman fit.nah terhadap seorang warganet berhubung isu kerajaan membantu gol0ngan B40 dan M40 yang terjejas akibat C0VID-19.

Menurut Berita Harian, saman fit.nah yang difailkan Vivy Yusof terhadap Alia Najwa Hassannudin selaku defendan tunggal telah dijalankan menerusi Tetuan Foong Cheng Leong & Co pada 15 Jun lalu.

Difahamkan kes yang ditetapkan untuk pengurusan di hadapan Hakim Mahkamah Tinggi Datin Rohani Ismail dan hasil semakan mahka.mah serta pengurusan kes selanjutnya telah ditetapkan pada 7 Oktober 2020.

Berdasarkan penyataan tuntutan melalui carian dalam e-filing, Vivy Yusof selaku plaintif pada 28 Mac lalu telah menerbitkan rakaman video dalam akaun Instagramnya berhubung perbualan antara empat usahawan berkenaan status ekonomi akibat C0VID-19 dan Pakej Rang.sangan Ekonomi yang diumumkan oleh Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Dak.wanya, pada 30 Mac lalu, Alia Najwa Hassannudin telah menerbitkan beberapa kenyataan membabitkan Vivy Yusof di akaun Facebook dan Instagram miliknya beliau dengan menyatakan Vivy mempersoalkan tindakan kerajaan membantu gol0ngan B40 dan M40, sedangkan mereka tidak memberi sumbangan kepada ekonomi.

Menurut Vivy, kenyataan yang diterbitkan oleh Alia Najwa Hassannudin mempunyai niat ja.hat untuk orang ramai mencem0hnya telah tu.lar di media sosial serta dik0ngsi ramai.

Tambahnya lagi, fit.nah yang dijalankan telah membuatkan tampilnya sebuah petisyen di laman web pada 1 Mei 2020 bagi mendesak Vivy Yusof dilucutkan jawatan sebagai Ahli Lembaga Pengarah UiTM dimana petisyen tersebut telah ditandatangani oleh lebih 230,000 pengguna Internet sejak dilan.carkan.

Usahawan tersebut dilap0rkan mengeluarkan surat tuntutan kepada Alia Najwa untuk berhenti menerbitkan sebarang pernyataan fit.nah lanjut terhadap beliau pada sebarang laman sosial.

Alia Najwa walau bagaimanapun telah membalas surat tuntutan Vivy Yusof melalui Facebook tetapi gagal mematuhi kesemua kehendak Vivy Yusof sebelum memilih untuk memadam akaun laman sosialnya.

Sehubungan dengan itu, Vivy Yusof telah memoh0n ganti rugi am, ter0k dan teladan serta perintah supaya Alia Najwa memadamkan penerbitan penyataan fit.nah selain tampil dengan permoh0nan maaf. – Sumber dipetik dari Thev0cket

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! The Media

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @TheMedia

Facebook Comments

Be the first to comment on "Vivy Yusof Saman Warganet Isu Bantuan Kerajaan Pada Gol0ngan B40 Dan M40"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*