[VIDEO] Tindakan Sekumpulan Pemuda Menganggu ‘Mak Cik’ Ini Undang Kemarahan Warganet

Merakam perbuatan ja.hat yang dilakukan diri sendiri mungkin bukanlah perkara yang paling bijak untuk dilakukan terutamanya di 2020 dengan segala teknologi kini hanya berada di hujung jari.

Seperti yang dilakukan sekumpulan pemuda ini yang merakam perbutaan mereka menga.cau dan menggan.ggu seorang wanita tua dalam kejadian yang difahamkan berlaku di Kelantan.

Dalam video pendek berdurasi 30 saat yang tu.lar di media sosial itu, sekumpulan pemuda itu dilihat mengga.nggu wanita terbabit dengan cubaan untuk menak0t-nak0tkan beliau.

Antara aksi yang berjaya dirakam dalam video tersebut adalah ug0tan untuk melakukan tendangan ala kick b0xing dan melastik wanita berkenaan sebelum beliau melarikan diri.

Bukan sahaja diacukan sepakan dan lastik, malah wanita itu turut kedengaran memberitahu beliau telah dibidas menggunakan lastik oleh salah seorang pemuda terbabit yang berada di bahagian sebelah kiri video.

“Tadi dah bidas aku, apa lah perangai manusia ini,” lontar wanita tersebut sebelum melarikan diri dalam ketak0tan.

Kes Buli Warga Emas

Minta PDRM siasatan kejadian buli dan kurang ajar kumpulan pemuda terhadap nenek ini.Lokasi : Kg Banggol Pauh,Chap,Bachok Kelantan#inforoadblock

Posted by Info Roadblock JPJ/POLIS on Thursday, October 1, 2020

Dike.cam warganet

Dan seperti perbuatan-perbuatan ke.jam lain yang dirakam dan dik0ngsikan di media sosial, ia terus menjadi tu.lar dan menerima keca.man daripada warganet.

 

Bukan sahaja mempersoalkan kelakuan pemuda-pemuda terbabit malah warganet juga pada sama turut meminta agar mereka yang terlibat dalam video berkenaan dikenakan tindakan undang-undang. – Sumber dipetik dari Thev0cket

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! The Media

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @TheMedia

Facebook Comments

Be the first to comment on "[VIDEO] Tindakan Sekumpulan Pemuda Menganggu ‘Mak Cik’ Ini Undang Kemarahan Warganet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*