Ser!k Kontr0versi: Wani Kayrie Lebih Berhati-Hati, Tak Mahu Pisang Berbuah Dua Kali

“Biarpun ins!den itu terjadi Jun lalu, ia memberi kesan sehingga sekarang. Sejak peristiwa itu saya menapis kandungan yang mahu dimuat naik. Secara jujurnya, kejadian itu memberi impak kepada em0si saya. Puncanya ketika perkara itu berlaku, saya masih terikat dengan penggambaran drama Dayang Senandung.

“Disebabkan terlalu terkesan, saya meminta pengurus membatalkan penggambaran itu atau maksudnya, saya mahu menarik diri. Mana tidaknya, video itu terse.bar luas sehingga ke luar negara. Saya sangat sedih apabila mendapat tahu individu yang menye.barkan video itu adalah orang kita.

“Padahal mereka tahu Dayang Senandung adalah cerita rakyat,” kata penyanyi Wani Kayrie yang mengakui serik memuat naik entri yang dikatakan menyent0h sens!tiviti gol0ngan tertentu selepas kali pertama diham.bat kontr0versi hingga menjejaskan nama baik dan imej bersihnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🤍📝🌹 Outfit @wan_and_mary Makeup @ilahamzaa69 Hairdo @syaffiyamakeupartist #WaniKayrie #SuriaRecords @wanikayriesquad

A post shared by WANI KAYRÍE (@wanikayrie) on

Enggan pisang berbuah dua kali, Wani lebih berhati-hati dalam berk0ngsi rutin dan perkembangan harian dalam laman sosial. Wani atau nama sebenar, Syazwani Abdullah, 20, mengaku kontr0versi klip video TikT0k yang memaparkan dirinya yang disolek hitam menari, dike.cam warganet, memberi pengajaran besar buat dirinya.

Kontr0versi bertambah ha.ngat apabila ketika video itu dik0ngsi Wani, kes pembun0han lelaki kulit hitam dikenali sebagai Ge0rge Fl0yd di Amerika Syarikat (AS) yang dikaitkan sebagai mngsa perkauman, heb0h diperkatakan.

Rentetan itu, video TikT0k Wani terkait sama hingga dike.cam pen0nton di luar negara. Risau dengan impak kontr0versi itu, pelajar jurusan undang-undang dan perdagangan di Management & Science University (MSU), Shah Alam, ini menjauhi laman sosial buat sementara waktu. Malah, demi menjaga keselamatan diri, Wani membuat lap0ran p0lis.

“Saya mendiamkan diri dari laman sosial lebih seminggu. Kejadian itu membuatkan saya tak0t hendak keluar rumah biarpun pergi ke universiti kerana diper.li pelajar lain.

“Lebih menyedihkan, ada yang meminta pihak universiti membatalkan biasiswa dan menyingkirkan saya. Disebabkan perkara itu, kami membuat lap0ran p0lis demi keselamatan,” tuturnya.

Wani bersyukur tidak lama selepas itu, kontr0versi Dayang Senandung mulai senyap: “Alhamdulillah, lama-lama senyap. Apabila saya membaca Twitter, ramai yang faham keadaan saya. Diharapkan perkara ini tidak berlanjutan sehingga memberi kesan kepada tayangan drama Dayang Senandung, akhir tahun ini,” katanya.

Kali pertama melakonkan watak utama, Wani memberitahu, penggambaran drama terbabit bermula awal tahun ini: “Penggambaran terhenti berikutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Ketika saya memuat naik video pada awal tahun, tiada yang ke.cam.

“Jadi, saya belajar untuk mengambil tahu isu semasa agar peka dengan apa yang terjadi,” ujarnya yang kini tampil dengan lagu terbaru, ‘Aksara Cinta’ dan video muziknya telah dilan.carkan, kelmarin.

Sementara itu, bertanya mengenai perkembangan hubungan bersama penyanyi Afieq Shazwan, Wani masih memberi jawapan sama, iaitu mereka sekadar kenalan.

“Kami hanyalah kawan. Kami tidak fikir untuk serius kerana masing-masing sedang belajar dan berusaha untuk menguatkan nama dalam industri.

“Saya tidak mahu terikat dalam hubungan sebab ia menuntut k0mitmen yang tinggi. Jadi, biarlah saya fokus kepada pelajaran berikutan pengajian saya agak berat,” katanya yang sudah berkawan dengan Afieq sejak kecil lagi.

Wani dan Afieq mula berkenalan ketika Wani menyertai program Bintang Kecil terbitan RTM, manakala Afieq pula menjadi pengacara di stesen televisyen (TV) itu. –
Sumber & foto dipetik dari Myartis, Berita Harian & Instagram Wani Kayrie

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! The Media

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @TheMedia

Facebook Comments

Be the first to comment on "Ser!k Kontr0versi: Wani Kayrie Lebih Berhati-Hati, Tak Mahu Pisang Berbuah Dua Kali"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*