“Teɑm UEL Tidak BerɑkhIɑk, Pernɑh Fit’nɑh Sɑyɑ..”- Ustaz Abu Syafiq Mɑhu Sɑm@n Ebit Lew?

Masih belum reda k0n’tr0’ver’si yang memb4bitkan tiga figura terkenal Malaysia iaitu pendkwah terkenal Ebit Lew, akt!vis Gaz4, Nadir Al Nuri dan penyanyi rap Caprice, kini timbul pula l’su hangat melibatkan pendkwah bebas Ustaz Abu Syafiq.

Baru-baru ini, Ustaz Abu Syafiq Al-Asy’ary mendk’wa bahawa dirinya telah dif1t’n4h oleh beberapa ahli pasukan Ustaz Ebit Lew.

Menerusi sebuah vi’deo yang dimuat naik, dia membuat pend3’dahan dan menegaskan akan membuat lap0’ran p0’lis serta mahu mengambil tin’d4kan und4ng-und4ng terha’dap l’su tersebut.

“Saya difitn4h te’r0k dan akan buat rep0rt p0lis”

“Saya telah difitn4h ter0k dengan fitn4h yang tidak benar oleh beberapa orang daripada team ustaz Ebit Lew sendiri, tetapi bukan Ustaz Ebit Lew.

“Saya tidak mahu menyebut nama, tetapi saya akan buat report p0lis dan tindakan undng-undng sekiranya haI ini tidak dapat diselesaikan dengan cara baik,” jelasnya.

Menurutnya lagi, antara f1t’n4h yang dilontarkan kepadanya adalah dia dikatakan telah mengh!na kerja amal dan mengkaf!rkan Ebit Lew. Baginya, tuduhan berkenaan sangat berat sehingga mencaIarkan imejnya sebagai seorang pendkwah.

“Saya sok0ng semua kerja amal Ebit Lew”

“Saya mengkaji dan melihat, rupa-rupanya dalam team ustaz Ebit Lew itu ada beberapa orang yang telah menyebarkan fitn4h itu terhadap saya, bukan Ustaz Ebit Lew.

“Kerja amalnya saya sokong dan kerja-kerja dakwahnya saya tidak ada masalah kerana beliau tidak mem’bawa mana-mana ajaran yang menyimpang serta memperjuangkan Ahli Sunnah Wal Jamaah,” ujarnya lagi.

De’d4hnya lagi, dia telah pun meneg0r ahli pasukan Ebit Lew yang memf1t’n4h dirinya namun individu tersebut tidak mahu memohon maaf.

“Salah seorang daripada teamnya akui telah memfitn4h saya. Tetapi dia tidak mahu memohon maaf.

“Apabila dia memf1t’n4h dan mel4’ga-l4’gakan saya tanpa saya berjumpa dengan Ustaz Ebit Lew, tiba-tiba mel4’gakan saya. Bagaimana setelah dia memf1t’n4h saya, dia tidak mahu memohon maaf,” luahnya.

Dalam hantaran lain, Abu Syafiq turut meminta agar Ebit Lew menjawab segala persoalan yang diajukan berkenaan ahli pasukan yang memf1t’n4h dirinya dan meluahkan rasa sed!h kerana lsu tersebut tidak dipedulikan langsung.

Selain itu, Abu Syafiq turut menegaskan bahawa tujuannya membuat pende’d4han itu bukan kerana publisiti tetapi hanya mahukan kemaafan daripada individu yang terlibat.

Malah, dia turut mendkwa individu tersebut cuba mela’ga-la’gakan dirinya dengan Ebit Lew dan membur0kkan lagi suasana.

Pada masa yang sama, Abu Syafiq turut memaklumkan hasratnya ingin membuat lap0ran p0lis juga mahu pihak PDRM untuk melakukan sias4tan terhadap saIah seorang daripada angg0ta kumpulan yang dikatakan cukup rapat dengan Ebit Lew.

Tonton video penuh:

Sumber: Instagram Ustaz Abu Syafiq via OMM via ihan’gat

Facebook Comments

Be the first to comment on "“Teɑm UEL Tidak BerɑkhIɑk, Pernɑh Fit’nɑh Sɑyɑ..”- Ustaz Abu Syafiq Mɑhu Sɑm@n Ebit Lew?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*