Tunggu zuriat 10 tahun, ‘frontliner’ meninggaI kerana C0vid-19 selepas bersaIin

Peningkatan kes harian Covid-19 di Malaysia turut menga4kibatkan k3s kem4tian disebabkan wa.bak tersebut meningkat. Setiap hari, beratus mang sa dilaporkan meninggaI dunia dan sudah tentu mempunyai cerita sedih disebalik pemergian tersebut.

SaIah satunya adalah kes kem4tian melibatkan seorang jururawat yang juga frontliner dalam membendung wabak ini apabila meninggaI dunia sejurus melahirkan anak pertamanya.

Tak sempat lihat anak pertama

Lebih menyedihkan lagi, kelahiran tersebut merupakan penantian selama 10 tahun allahyrham dan suami selepas melangsungkan perkahwinan sedekad lalu.

Namun, menerusi Harian Metro, Norfaizah Mohamed Nor, 34 telah disahkan meninggaI dunia kira-kira jam 3.02 pagi semalam selepas melahirkan anak berusia 26 minggu secara pembed4han.

Berj4ngkit dari pes4kit

Difahamkan, Norfaizah telah disahkan positif Covid-19 peringkat kelima selepas mendapat jangkitan daripada pes4kitnya.

Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri Kelantan (JKNK) Datuk Dr Zaini Hussin mengesahkan jururawat itu meninggal dunia akib4t Covid-19. Beliau berkata, Allahyrham adalah jururawat di H0spital Gua Musang dan seorang petugas yang berdedikasi.

“Jenazah wanita itu dikebumikan di Kampung Lembaga, dekat Gua Musang,” katanya.

Setakat ini, b4yi jururawat wanita itu telah ditempatkan di  unit raw4tan intensif neonatal (NICU) untuk rawatan lanjut memandangkan lahir dalam kondisi pramatang.

Sumber: Harian Metro (Hidayatidayu Razali), kredit foto FB Sham M Nor

 Via omm

Facebook Comments

Be the first to comment on "Tunggu zuriat 10 tahun, ‘frontliner’ meninggaI kerana C0vid-19 selepas bersaIin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*