’Gugurnya Wira Merah Ketika Sedang Bertugas’ – Anggota B0mba Terlibat Dalam Let0pan MeniggaI Dunia.

Seorang angg0ta b0mba yang terIibat dalam Ietup@n ketika 0perasi memadam kebak4ran sebuah kiIang di daerah ini, kelmarin disahkan menigaI dunia pada jam 4.15 pagi tadi.

Allahyrham Pegawai B0mba Mohd. Firdaus Sulaiman, 32, menghmbuskan nafas terakhir ketika menerima raw4tan di H0spital Segamat seIepas terIibat dalam ins!den itu.

Perkara itu dimaklumkan Pengarah Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Johor, Datuk Yahya Madis menerusi laman rasmi Facebook Bomba Johor sebentar tadi.

Mngsa dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Bandar Baru Segamat ditugaskan memadam kebakaran di sebuah kilang mempr0ses habuk kayu pada 5.15 pagi, Sabtu lalu.

Bagaimanapun, kira-kira jam 10 pagi ketika 0perasi pemadaman masih dijalankan, berlaku satu Ietupan di tingkat tiga bngunan kilang yang menyebabkan rntuhan pada struktur bangunan itu.

Ietupan menyebabkan Mohd. Firdaus dan seorang lagi anggota pasukan tindakan kcemasan (ERT) kilang, Mohamad Azuraini Mahrani, 40, cdera prah selepas tercmpak kira-kira 10 meter ke tingkat bawah.

Dalam kejadian sama, seorang lagi Pegawai Bomba Kanan II Khas Untuk Penyandang (KUP) Syed Putra Syed Mohd. Al Atas, 52, yang berada di tingkat bawah meIecur di belakang kepaIa aklbat terkena bahang Ietupan.

Ek0ran ins!den itu, Allahyrham Mohd. Firdaus dan Mohamad Azuraini dirawat di unit rawatan rapi (lCU) Hospital Segamat, manakala Syed Putra menerima rawatan sebagai psakit luar.

Difahamkan, Allahyrham Mohd. Firdaus yang sudah mendirikan rumah tangga akan dibawa pulang ke kampung halaman untuk urusan pengebvmian di Sikamat, Seremban di Negeri Sembilan.

Salam takziah. Semoga ahli keluarga kuat dan tabah hadapi dugaan. Perginya ketika sedang menjalankan tugas. Moga syurga buatnya. Alfatihah.

Sumber dipetik dari DBongkar, Utusan.

Via mytvviral

 

Facebook Comments

Be the first to comment on "’Gugurnya Wira Merah Ketika Sedang Bertugas’ – Anggota B0mba Terlibat Dalam Let0pan MeniggaI Dunia."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*