[VIDEO] “Tengah Main Ph0ne Ke?” – Tukar Tayar Kereta Tepi Jalan, Dua Angg0ta KKM M4UT Diremp0h Lori.

TuIar di laman Twitter, satu hantaran video memaparkan kej4dian ng3ri dimana dua angg0ta Kemnterian Kesihatan Malaysia (KKM) m4ut dirempuh ketika menukar tayar kereta yang p4ncit di tepi jalan.

Menerusi video tersebut, dilihat sebuah l0ri pasir yang berada di lane kiri memecut laju sebelum bergerak ke kiri jalan menyebabkan peIanggaran berlaku.

Menurut lap0ran Harian Metro, pada awalnya l0ri itu dipercayai mengeIak ke kanan selepas melihat beberapa orang di bahu kiri jalan.

Pada masa sama, kereta Mercedes datang dari arah belakang sebelah kanan lori (titik buta) menyebabkan pemandu lori cuba mengeIak kereta ini.

Susulan itu, l0ri pasir tersebut kemudiannya meIanggar kedua-dua mngsa di tepi jalan dan disahkan men!nggal dunia di tempat kejadian ak!bat ced3ra par4h.

 

Meninjau di ruangan balas ciapan tersebut, rata-rata orang ramai telah mempersoalkan cara pemanduan lori berkenaan yang membah4yakan pengguna jalan raya lain.

Macam sengaja pun ada, rapat ke kiri dan makin laju… serius. – Netizen.

Kemungkinan driver l0ri sangat laIai samaada tengah main ph0ne atau tengah feeIing layan lagu janda,” tulis seorang pengguna Twitter.

Sumber beautifulnara

 

Facebook Comments

Be the first to comment on "[VIDEO] “Tengah Main Ph0ne Ke?” – Tukar Tayar Kereta Tepi Jalan, Dua Angg0ta KKM M4UT Diremp0h Lori."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*