“Edit filem pun saya boleh n4ngis, inikan pula haI rumah tangga..” – Syamsul Yusof

Meskipun dilihat tenang, pelakon dan pengarah filem Syamsul Yusof mengakui berdepan tekanan berat berhubung lsu rumah tangganya yang menjadi perhatian ramai ketika ini.

Menurut lap0ran Harian Metro, pengarah filem Mat Kilau itu berkata sebagai manusia biasa, dia juga tidak mampu mengelak tek4nan seperti itu namun sentiasa cuba berfikiran positif.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Siaran dikongsi oleh Syamsul Yusof (@syamsulyusoffilm)

“Gil4, saya tak str3s? Apa yang saya lalui ini cukup berat. Memang saya str3s. Ketika buat ‘editing’ filem Mat Kilau dan Munafik 2 pun, saya boleh men4ngis, inikan pula hal rumah tangga sendiri.
“Tapi, saya selalu b4ngkitkan semangat saya semula. Saya sentiasa kata tak apa, tak apa, insyaAllah. Dan, saya seketika fikirkan juga kejayaan yang sudah saya kecapi dan selalu menghargainya.
“Apapun, saya sentiasa rasa bersyukur dengan rezeki Allah ini. Sebab saya tahu, ‘it comes with a price’. Jadi, ujian kau pun besar lah,” kata pengarah berusia 38 tahun itu.

Syamsul berkata, dia sudah menjangka filem Mat Kilau akan menjadi fen0mena namun tetap tidak dapat menyelesaikan masal4hnya walaupun mempunyai duit.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Siaran dikongsi oleh Syamsul Yusof (@syamsulyusoffilm)

“Meskipun saya dah dapat rasakan filem Mat Kilau ini akan ‘success’ melet0p, tapi masalah saya bukan selesai pun. Tak ada.
“Duit bukan segalanya. Ini semua proses perjalanan hidup dan saya layankan saja perlahan-lahan,” ujarnya.

Tambah anak kepada pengarah tersohor Datuk Yusof Haslam itu, kekuatan terdapat dalam dirinya mungkin daripada ibu bapa selain pengalaman dilalui sebelum ini.

“Saya pun dah hadapi ujian yang banyak, antaranya filem KL G4ngster 2 yang boc0r dulu. Banyak lagi benda yang orang tak tahu, family.
“Tapi, apabila dah ditimpa ujian-ujian yang berat ini, apakah kau akan ‘surrender’ atau kena jadi kuat, ia kena pilih dan…
“…saya juga sebenarnya hampir-hampir (tewas). Tapi, entahlah kalau cakap lebih-lebih macam ustaz pula,” luah bapa dua cahaya mata itu.

Terdahulu, pemilik nama Mohd Syamsul Mohd Yusof itu terpalit k0ntr0versi apabila isterinya Puteri Sarah Liyana mendkwa dig4nggu orang ketiga dalam hubungan rumah tangga mereka.

Berikutan itu, Puteri Sarah yang juga pelakon memfailkan satu tind4kan saman di Mahk4mah Sesyen Kuala Lumpur serta dua aduan di pejabat agama terhadap seorang wanita dikenali sebagai Ira Kazar.

Sumber: Harian Metro (Norhayati Nordin) , Instagram Syamsul Yusof

Facebook Comments

Be the first to comment on "“Edit filem pun saya boleh n4ngis, inikan pula haI rumah tangga..” – Syamsul Yusof"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*