“HaI Rumah Tangga Simpan Jelah.. Tak Payah Beritahu Orang Lain”- Ashraf Muslim

Pelakon Ashraf Muslim memberi pesanan kepada orang ramai terutama netizen untuk tidak meninggalkan k0men berlebihan tentang masalah rumah tangga membabitkan selebriti.

Menurut lap0ran Harian Metro, pelakon berusia 41 tahun itu berharap orang luar tidak mengec4m sebaliknya mendoakan yang baik-baik sahaja.

“Saya berkata begitu sebab kita tidak tahu, kadang-kadang apa yang dikatakan itu boleh jadi satu doa juga. Bimb4ng akan terpalit kepada kita balik. Kadang-kadang kita lupa benda yang begitu.

“Jadi, kita kena sentiasa fikir p0sitif sebab saya sendiri pernah alami situasi ini. Senang cerita, doa yang terbaik. Kalau nak meneg0r, tegur dengan cara berhemah jangan sampai meny4kitkan hati.

Ini supaya mereka yang terbabit berfikir ada lagi orang yang sayangkan mereka, boleh buat keputusan yang baik,” katanya yang bahagia bersama dua isteri.

Malah pelakon drama Ada Apa Dengan Saka itu mengakui, soal rumah tangga adalah privasi dan tidak sepatutnya diceritakan kepada umum.

“Bagi saya benda-benda macam ni, mengenai keluarga, simpan untuk kita sahajalah. Kalau kita asyik nak beritahu pada orang, kadang-kadang kita buka a!b kita. Kita terlupa itu.

“Jadi senang ceritalah kebahagiaan diri kita, kesusahan di dalam keluarga kita, apa saja hubungan dalam kaum keluarga kita, tak payah beritahu orang lain.

“Biarlah kita simpan, selesaikan masalah kita. Ini sebab tak0t nanti ada masalah lain pula yang timbul, yang kita tak tahu,” ujarnya.

Untuk rekod, Ashraf mendirikan rumah tangga dengan isteri pertama Noor Dayana Lokman dan dikurniakan seorang anak lelaki Anas Ashraf, 7.

Dia kemudian berkahwin dengan isteri kedua, Wan Sakinah Ahmad Saburi dan memiliki tiga anak iaitu Sarah Ashraf, 8, Adam Ashraf, 7, dan Safiyyah Ashraf.

Sumber: OMM

Facebook Comments

Be the first to comment on "“HaI Rumah Tangga Simpan Jelah.. Tak Payah Beritahu Orang Lain”- Ashraf Muslim"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*