[VIDEO] “Acara Mengh!na Islam?” – D4kwa Hafal 15 Juzuk Al-Quran, Wanita Tiba-Tiba Tanggal Baju Di Kelab K0medi

Viral di media sos!al Facebook baru-baru ini mengenai satu hantaran video oleh seorang pengguna dikenali sebagai Lokman Daud yang memaparkan tindakan seorang wanita telah mendapat kec4man orang ramai.

Menerusi video tersebut, wanita itu pada mulanya dilihat berpakaian s0pan dengan memakai berbaju kurung dan berselendang sambil memperkenalkan dirinya.

Namun, secara tiba-tiba dia telah bert!ndak menanggalkan tudung dan pakaiannya di hadapan orang ramai di sebuah kelab komedi di ibu kota, Kuala Lumpur.

Saya telah menghafal 15 juzuk AL-Quran but… one sec0nd…

 

Meninjau di ruangan k0men, rata-rata netizen telah memberi pelbagai reaksi dengan mengecam tindakan wanita itu yang bukan sahaja memalukan nama baik agama Islam malah dirinya sendiri.

Allah, apa nak jadi dengan orang Muslim zaman ini, ramai dah terpes0ng akidahnya,” tulis seorang pengguna Facebook.

Dalam pada itu, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) telah melakukan sias4tan awal video tular tersebut dan jika sabit kesaIahan boleh dikenakan tindakan di bawah Akta 559 Akta Kesal4han Jen4yah Syariah (Wilayah-Wilayah Perseketuan) 1997, Seksyen 7 iaitu mengh!na, atau menyebabkan dipandang hina agama Islam dengan denda tidak melebihi RM3000 atau dipenj4rakan selama tempoh tidak melebihi 2 tahun atau kedua-duanya.

Sumber beautifulnara

Facebook Comments

Be the first to comment on "[VIDEO] “Acara Mengh!na Islam?” – D4kwa Hafal 15 Juzuk Al-Quran, Wanita Tiba-Tiba Tanggal Baju Di Kelab K0medi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*