“Saya sudah pen4t berpura-pura” – Elyana mahu ‘hiIangkan’ diri, cari semula siapa dirinya.

PENYANYI Elyana memberitahu dirinya bukanlah seorang yang sesuai untuk dijadikan contoh oleh masyar4kat apatah lagi dianggap sebagai lndividu kuat berdepan dengan penyak!t k4nser.

Elyana atau nama lengkapnya Erneelya Elyana Emrizal, 32, berkata, dia sudah tidak mampu lagi untuk berpura-pura bahagia dan kuat selain berasa tidak gembira dengan orang yang berada disekelilingnya.

Katanya, dirinya sudah tidak boleh lagi untuk menjalani kehidupan sebegitu dan berusaha untuk pergi jauh ‘menghil4ngkan diri’.

“Selama ini orang anggap saya kuat, tapi sebenarnya tidak. Selama ini saya hanya berlakon menjadi kuat meskipun berpijak di bumi nyata, saya tidak kuat pun.

Elyana menyambut ulang tahun kelahirannya di atas sebuah bot baru-baru ini.

“Kepakaran saya ialah berlakon, jadi saya tunjuk kuat dan bahagia, namun sejujurnya saya tidak kuat dan bahagia.

“Siapa yang menjadikan saya sebagai contoh atau anggap saya ini seorang yang positif, mungkin sudah boleh lupakan sahaja semua itu. Saya sudah pen4t untuk berpura-pura dan tidak tahu untuk lakukan apa lagi,” jelasnya.

Dalam siaran live di Instagram itu juga, Elyana turut meluahkan rasa kesaI apabila gagaI mendapat sokongan daripada lndividu terdekat.

Namun penyanyi itu tidak mendedahkan siapakah lndividu yang dimaksudkan.

Elyana menyambut Hari Raya Aidiladha bersama neneknya di Klang, Selangor.

“Saya sudah tidak boleh hidup macam ini. Sama ada saya lari jauh-jauh dan tidak timbul dah atau telan sahaja semua sengsara. Tiada orang cuba faham, tetapi orang mempunyai rasa ingin tahu.

“Saya faham perasaan ingin tahu itu lebih kuat daripada ingin memahami. Saya cuba hendak bahagia, tetapi orang neg4tif masuk campur, saya pen4t sebab cuba untuk kuat dan sembuh, untuk positif.

“Tetapi orang sekeliling ini cuba menjat0hkan saya. T!pu kalau saya tidak cari jalan keluar, saya juga sudah berjumpa dengan psiki4trik, tetapi tetap tidak jumpa jalan keluar.

“Saya sudah penat untuk berpura-pura dan tidak tahu untuk lakukan apa lagi.”

“Saya sudah tiada keinginan lain lagi, walaupun pergi ke tempat yang menarik, tetapi jiwa tetap rasa tidak bahagia,” katanya.

Sementara itu, menerusi siaran live kedua di Instagram, Elyana merancang untuk membeli tiket penerbangan, namun masih belum membuat keputusan sama ada ingin memilihi destinati tempatan atau ke luar negara.

Elyana bersama suami dan dua anaknya.

Elyana menjelaskan dia ingin mencari ketenangan diri dan merancang untuk bertolak pada hari ini juga.

“Saya perlu juga pergi malam ini untuk mencari semula siapa diri saya, saya ingin mencari ketenangan saya balik,” katanya.

Elyana mendirikan rumah tangga dengan Khairul Anuar Husin pada 2010 dan pasangan itu dikurniakan dua cahaya mata, Cinta Sumayyah dan Cahaya Ramadhani.

Sumber :  https://www.mstar.com.my/

 

Facebook Comments

Be the first to comment on "“Saya sudah pen4t berpura-pura” – Elyana mahu ‘hiIangkan’ diri, cari semula siapa dirinya."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*