[VIDEO] GADlS 14 tahun jadi mngsa s4ntau! Gara2 tak puas HATl kawan ‘saiIang’ geIaran peIajar terbaik.

Baru-baru ini tuIar satu hantaran di Faceb00k apabila seorang g4dis berusia dipercayai dis4ntau oleh rakan gara² cembvru dia mendapat nombor satu dalam kelas.

Menerusi perkongsian yang dikongsikan oleh Pratiwi N0viyanthi, seorang gad!s bernama Irma dilap0rkan telah mula dis4ntau sejak berusia 14 tahun lagi. Justeru itu, tahap kesihatannya semakin mer0s0t dan kini lump0h seluruh badan.

Ibu bapa tak syak apa2 walaupun anak kerap mengadu sak!t sehinggalah…

Menurut ibu Irma, mereka tidak mengesy4ki apa-apa bur0k yang terjadi terhadap anaknya itu dan hanya dihantar ke h0spital apabila gadis itu mengadu s4kit badan dan kurang selesa.

Namun begitu, setelah melihat keadaan anak mereka tidak menunjukkan sebarang perkembangan p0sitif barulah dibawa ke pusat perubatan Islam sebelum mengetahui haI sebenar.

Bapa ded4h kawan cembvru Irma rampas gelaran pelajar terbaik sekolah

Jelas mereka, asbab anaknya menjadi mngsa s4ntau adalah disebabkan rakan sekelasnya cembvru kerana Irma berjaya memecahkan rek0d dan merampas gelaran pelajar terbaik di sekolah, lebih-lebih lagi mendapat tempat nombor satu.

“Irma tak suka makan ikan dan dag!ng. Saya ingat kesihatan dia terjejas kerana kurang nutrisi.

“Sebelum ini, Irma cuma mendapat nombor 3 atau 4 sahaja. Tapi, dia belajar bersungguh-sungguh dan akhirnya mendapat nombor 1. Tapi, rakannya kurang senang,”ujar Ibu Irma.

Tak boleh dengar ayat suci al-Quran, Irma sed!h rakan terg4mak hantar s4ntau

Dalam masa yang sama, bapa Irma memberitahu anaknya itu tidak boleh mendengar alunan ayat suci al-Quran selain mempunyai lima penunggu di dalam badannya.

Sedih dengan nasib yang menimpa dirinya, Irma meluahkan kehairanan apabila rakan sekelasnya tergam4k menghantar s4ntau sedangkan dia tidak melakukan apa-apa kesaIahan pun.

“Saya tak ada salah apa-apa pun. Kenapa awak buat saya macam ni? Saya nak jadi cantik macam dulu,”rintih Irma apabila mengenangkan nasibnya kini.

 

Berkat ibu bapa Irma membawa anak gadis mereka dirawat oleh pusat perubatan Islam, alhamdulillah keadaannya semakin pulih berbanding dahulu.

Sumber: Facebook Pratiwi Noviyanthi

Via omm

Facebook Comments

Be the first to comment on "[VIDEO] GADlS 14 tahun jadi mngsa s4ntau! Gara2 tak puas HATl kawan ‘saiIang’ geIaran peIajar terbaik."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*