[VIDEO] Ibu M4ut Dilangar SUV, Sempat Rakam ‘live’ FB Ketika B0nceng Motorsikal.

Seorang wanita dilap0rkan men!nggal dunia selepas motosikal yang ditunggangi suaminya dil4nggar kenderaan utiliti sukan (SUV) di Kilometer 10 Jalan Kunak-Tawau, semalam.

Isteri meningaI, suami dan anak ced3ra ringan.

Menerusi lap0ran dari Berita Harian, wanita yang juga warganegara Indoensia itu disahkan meningal dunia di lokasi kejadian manakala suaminya yang berusia 39 tahun serta anak, 9 tahun mengalami keced3raan ringan.

Memetik dari kenyataan yang dibuat oleh Ketua P0lis Daerah Kunak, Superitendan Sabarudin Rahmat, beliau berkata sias4tan awal mendapati kemal4ngan membabitkan motosikal jenis Yamaha 135 LC dan Proton X70.

“Setibanya di tempat kejadian pemandu Proton X70 dikatakan, telah memotong sebuah kenderaan di hadapannya dan pada masa sama, motosikal yang ditunggang bersama dua pembonceng dari arah bertentangan cuba membelok ke kanan untuk masuk ke simpang kanan jalan sebelum dil4nggar.

“Akibat pelanggaran itu menyebabkan penunggang motosikal telah tercampak ke bahu jalan manakala kedua-dua pembonceng dan motosikal terseret kira-kira sepuluh meter,” katanya.

Sempat buat live sebelum ajaI.

Apa yang membuatkan warganet sed!h adalah rakaman terakhir siaran langsung wanita itu di laman Faceb00k sebelum kejadian berkenaan berlaku.

Dapat dilihat dia memegang telefon bimbit semasa membonceng suaminya dan secara tiba-tiba rakaman siaran langsung bertukar sudut menghala ke arah langit.

Melalui rakaman tersebut, dapat didengar suara kanak-kanak dipercayai anaknya men4ngis memanggil wanita itu yang mungkin sudah tidak sedarkan diri.

Semoga lebih berhati2

Video rakaman siaran langsung itu turut dikongsikan semula di TikT0k dan mendapat perhatian orang ramai.

Rata-rata meluahkan rasa sebak dengan kejadian terbabit dan dalam pada masa yang sama mendoakan agar ahli keluarga kuat menghadapi dugaan yang cukup berat ini.

Ajal menjemput tak kira masa.

Semoga ditempatkan di kalangan orang beriman.

Takziah buat keluarga mangsa.

Hanya penyebab…semua dah tertulis.

Difahamkan, pemandu SUV dan penumpang tidak mengalami sebarang keced3raan. Setakat ini, sias4tan lanjut masih dijalankan termasuk mengesan s4ksi kejadian serta k3s disi4sat mengikut Sek. 41(1) APJ 1987.

Lihat video yang menyayat hati ini.

 

Sumber: Berita Harian (Abdul Rahemang Taiming), Facebook Rina Angko, TikTok @masni_nik

Facebook Comments

Be the first to comment on "[VIDEO] Ibu M4ut Dilangar SUV, Sempat Rakam ‘live’ FB Ketika B0nceng Motorsikal."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*