[VIDEO] Mak mertua kakak pakai inai neelofa, kesian giIa warna dia asal camtu ek?”

Umum mengetahui pelakon dan usahawan tersohor Neel0fa telah mengeluarkan pr0duk terbaharu iaitu inai yang dikenali sebagai Innai NunHa dan boleh dikatakan pr0duk tersebut menerima sambutan hangat dalam kalangan peminat apabila ramai mengatakan sudah mendapatkan pr0duk itu.

 

Akan tetapi, kec0h di media sos!al apabila mereka yang sudah menggunakan pr0duk tersebut meluahkan kekec3waan dan mengkrit!k kerana warnanya tidak seperti digambarkan dan kelihatan ‘lebam’ disebabkan tersepit pintu.

Sedar inai keluarannya diperkatakan ramai, pelakon dan usahawan tersohor Neelofa tampil bersuara bagi menjelaskan hal sebenar kepada mereka yang menghadapi masalah tersebut.

Menerusi video yang dimuat naik oleh Ain Holib di platform TikT0k, Neelofa mengatakan benda itu takkan terjadi sekiranya mereka tidak mend3rhaka dengan pantang larang pr0duk tersebut.

“Ada hamba Allah ini, dahlah tak ikut instructions (arahan), pantang lar4ng, derhaka ukuran air, d3rhak semua. Tapi, tak jadi sebab. Tak keluar warna inai dia. Itu sebab dia derhaka.”ujar Neelofa.

Dalam masa yang sama, Neelofa meluahkan kekec3waan terhadap sikap segelintir pengguna yang memuat naik video memburuk-burukkan inai Nunha dan perbuatan tersebut seolah-olah mahu menutup periuk nasi seseorang.

“Lepas tu upload (muat naik) video di TikTok. Sebab dia, video-video itu membuatkan orang tak percaya atau menutup periuk nasi orang lain. Sebenarnya, ia sangatlah tidak baik.

“Kita sebenarnya ini, semuanya sama mencari rezeki. Tapi disebabkan dia berniat tidak baik untuk war-warkan inai ini tak jadi pun. Padahal dia tak tahu cara pakai yang betul.”ujarnya lagi.

Terdahulu, Neelofa sempat menjawab beberapa soalan daripada warganet berkenaan status selaput inai atas kuku dan tahap penyerapannya yang mungkin diragui oleh beberapa pihak.

 

Tegasnya, keluaran syarikatnya sedang dalam proses mendapatkan sijil HALAL dan SIRIM bagi meyakini orang ramai terutamanya golongan wanita untuk tidak bimb4ng dengan pr0duk mereka.

Sumber: Twitter @hfqaazmi, TikTok @ainholib @ain_basri

Facebook Comments

Be the first to comment on "[VIDEO] Mak mertua kakak pakai inai neelofa, kesian giIa warna dia asal camtu ek?”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*