[VIDEO] Tak puas hati perangai di kelas, guru KAFA didkwa hempas murid hingga p4tah kaki.. Puunca kejadian buat ramai tk puuas hati

Seorang murid lelaki didapati mengalami keced3raan p4tah kaki selepas didkwa menjadi mngsa am4rah seorang guru.

MURID CED3RA | Guru KAFA Didkwa Hempas Murid Hingga Pat4h Kaki

Seorang guru Kelas Agama dan Fardu Ain (KAFA), di sebuah sekolah di Marang, Terengganu, didkwa bertindak di luar batasan sehingga menyebabkan kaki kanan seorang murid lelaki, berusia 9 tahun, p4tah.

Kejadian dipercayai berlaku 6 Julai lalu, selepas murid itu dihempas ke kerusi tempat duduknya, gara-gara lambat mengambil Al-Quran.

Kelas Agama dan Fardu Ain (KAFA) dalam kejadian di sebuah sekolah di Marang.

Menerusi lap0ran dari Berita Harian, kejadian yang menimpa kanak-kanak berusia 9 tahun itu dipercayai berlaku pada 6 Julai lalu ketika berada di sekolah berkenaan.

Guru angkat dan hempas di atas kerusi
Menurut sumber, keced3raan yang dialami kanak-kanak berkenaan mulai disedari ibunya kira-kira jam 5 petang selepas mngsa mengadu s4kit di bahagian kaki.

“Mangsa memaklumkan guru itu mengangkat dan menghempasnya di atas kerusi sehingga kaki kanannya s4kit.
“Guru dikatakan bertindak demikian kerana tidak berpuas hati dengan perlakuan mngsa ketika berada dalam kelas.

“Mngsa kemudian dibawa ke sebuah klinik untuk rawatan sebelum disahkan p4tah kaki kanan dan satu laporan p0lis dibuat pada Jumaat lalu untuk tindakan lanjut,” katanya.

Dalam pada itu, Ketua Polis Daerah Marang, Deputi Superintendan Mohd Zain Mat Dris ketika dihubungi telah mengesahkan bahawa ada menerima laporan berhubung kejadian tersebut.

Menurut beliau, siasatan lanjut sedang dijalankan mengikut S3ksyen 325 Kanun Kes3ksaan.

Seorang guru Kelas Agama dan Fardu Ain (KAFA), di sebuah sekolah di Marang, Terengganu, didakwa bertindak di luar batasan sehingga menyebabkan kaki kanan seorang murid lelaki, berusia 9 tahun, p4tah.

Kejadian dipercayai berlaku 6 Julai lalu, selepas murid itu dihempas ke kerusi tempat duduknya, gara-gara lambat mengambil Al-Quran.

Menurut lap0ran Buletin TV3, mngsa diangkat oleh guru berkenaan sebelum dihempas di tempat duduknya dalam keadaan kes4kitan. Akibat tindakan itu, mngsa menangis dan mengadu kes4kitan tetapi tidak dihiraukan.

Apa yang menyed!hkan adalah sehingga jam 6 petang, mngsa tidak dapat berjalan dan dia dihantar ke rumah. Ibu bapa mngsa kemudiannya membawa mngsa ke klinik swasta bagi mendapatkan rawatan. Pegawai perubatan di klinik berkenaan mengesahkan bahawa mngsa mengalami kaki p4tah sebelum dirujuk ke h0spital.

Setelah perkara ini telah dimaklumkan ramai dan pihak sekolah, mereka tampil ke rumah mngsa dan memohon maaf supaya ibu bapa mngsa tidak membuat lap0ran p0lis. Bukan itu sahaja, pihak sekolah juga meminjamkan kerusi roda dan memberi bantuan wang sebanyak RM300.

Video:

Sumber: Berita Harian (Zatul Iffah Zolkiply

Facebook Comments

Be the first to comment on "[VIDEO] Tak puas hati perangai di kelas, guru KAFA didkwa hempas murid hingga p4tah kaki.. Puunca kejadian buat ramai tk puuas hati"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*